Tuesday, June 18, 2013

Ahoy there, Felix's birthday


I have always thought of having a pirate-themed birthday party for my kids. Tapi last year, Lil Adam's birthday kitorang buat sekali kat rumah Ummi. So, macam tak sesuai la pulak... sebab majlis bersama. Birthday Lil Adib pulak kitorang sekalikan dengan housewarming kitorang, so again macam kelam-kabut.

So, bila Felix buat tema ni for his birthday, I was so excited. Eh, kantoi pulak aku yang ter-excited lebih. Hehehe. Okay..okay. Aku mengaku. Bab-bab gedix macam ni memang 'makanan' aku, especially bab dress-up :P macam aku pernah blogged dulu.
Dan ke-gedix-an tu menurun ke Lil Adam. Hahaha.


It was Saturday the 8th- lepas AGM dengan MyPSA(SA)... we rushed to send him to Felix's place.



Captain Adam with his present for his BFF.

Style MatSaleh ni...kalau birthday party, untuk anak-anak je. So tak ramai la...dan senang handle.  Kalau orang kita pulak, satu batalion join sama. Kalau sebut untuk anak-anak je... mesti mak bapak pelik.


The birthday boy with Sina, his sister. Cool eh?
Aku tengok dah macam Badan dan Nyawa (Ajis dan Sudin) dalam filem Nujum Pa' Blalang pun ada. Hehehe
 

Makan time. 


Captain Felix aku tengok dah macam Badan dan Nyawa (Ajis dan Sudin) dalam filem Nujum Pa' Blalang dah.  

 


 Pinata!!!
Hit it hard, Felix!!!
 
  
The kids had the chance to hit it too.
 
  
The kids also had some fun jumping on the trampoline in the backyard.
 

So, hey... I guess maybe this year aku boleh buat birthday Adam bertemakan pirate. Bukan apa...senang nak dress up. Parents tak perlu la spend untuk beli baju untuk anak-anak. Just mix and match...and if you are creative, you can still look like Captain Jack Sparrow! Kan???

Tapi hmmm... kalau aku nak buat untuk anak-anak je boleh tak? I mean, mak bapak tak join. Mak bapak yang nak join, kena jadi pirate jugak. Hehehe. Boleh gitu?
 
 

10 comments:

  1. a ah, omputih mmg ajak anak2 sahaja. even party yg buat dkt soft play area tu, aisyah pernah attend, anak2 je yg dpt mknan n goody bag. parents duk dkt cafe borak2 and tgk from a far. but ok gak gitu, host x la kena kuarkan duit belanja byk2 sgt, or kena layan / impress kan parents lain sbb diorg x de kat situ hehehe... cuma kalo apply kat msia, rasanya ramai akan take advantage jdkan host tu sbb free day care plak. party nya 2 jam, tp pick up anak nunnnn dkt nak maghrib karang huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. smpt lg mengambik kesempatan.
      camna ekk? kalo i buat kids je..mak bapak kata i sombong x?

      Delete
  2. lil adam, mummy ko memang over sangat tau.... tengok pun dah tau tahap keGedikkan level 5 kahakhakhkaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. itu sudah tentu.
      mak kan vain noks

      Delete
  3. comeyyyy lil adam. mmg kat kalau kt sini jemput parent sekali. nanati balik sini, try la buat jemput anak2 jer. klau parents yg paham, ok.. kalau tak paham........ hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo xpaham, mesti bertenggek gak kat tepi tu. hahaha

      Delete
  4. kat Msia dah ada jugak yg mmg ajak budak2 je. Kalau kat bandar2 biasanya parents faham je.

    ReplyDelete
  5. Meriahnya. Ha'ah lah...mcm ajis dgn sudin, tapi versi mat saleh...ekekeke...

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat