Monday, February 27, 2012

Jangan larikan anak aku!!!



Cuak tak kalo tetiba orang tuduh korang  kidnap/larikan anak diorang?

Alkisahnya... 

Ina (adik aku yang stewardess tu) dah quit keje dengan Royal Brunei (she'll be joining Qatar soon). So masa back for good from Brunei, dia dok la kat rumah aku.
Kebetulan weekend tu, aku kena gi dengar proposal presentation kat faculty.  MrHubby pun kena pegi, sebab dia jadi co-supervisor. So, we sent Lil Adib to the nursery...dan Lil Adam aku just minta Ina jagakan.
Disebabkan aku takut diorang boring kat rumah (walaupun just 4 jam), aku suggest kat Ina...
"Hang bawa la Adam pi lepak mana-mana. Makan ka, apa ka. Nanti tengahari, aku call bila dah siap...hang mai ambik aku."

So, bila dah siap keje, aku pun SMS Ina. 
Ina, hang kat mana?? Kembalilah ke pangkal jalan

Sesapa yang dah biasa dengan ayat 'puitis' aku...mesti faham bahawa maksud aku...'datang la sini balik.'

Selang seminit kemudian...'Ina' balas: Ny sapa?


Dalam hati aku dok menggerutu... Haishh..Ina ni. Takkan tak save no.hp aku kot?
Aku pun balas balik... Oii pungkoq hang. Jangan buat pelari anak aku

'Ina' balas lagi: Ny sapa?
Aku malas nak layan. So, aku suruh MrHubby pulak SMS Ina.


Bila Ina sampai, aku pun pot-pet-pot-pet kat dia...

Ina: Laaa..hang SMS nombor mana? Nombor tu aku dah tak pakai la!!!

Hahahaha..Patut la orang tu dok tanya aku ni sapa.
Entah-entah dia cuak. Tak pasal-pasal aku tuduh dia kidnap anak aku. Ekekeke.Berdekah-dekah kitorang gelak kat dalam keta. Sejam lepas tu, orang tu SMS lagi... Ny sapa? Aku bukan Ina de...




Tu la. Lain kali, kalau kawan-kawan/family bagitau dah tukar no, cepat-cepat delete nombor lama. Kalau dok simpan lagi, cenggini la jadinya. 

Nasib baik 'Ina palsu' tu tak nampak muka aku. Kalau tak, besar kemaluan . .





8 comments:

  1. hahahahaha..terkucil aku gelak :p kalau aku pun cuak gak kalo tiba2 kata buat lari anak orang ni.

    ReplyDelete
  2. muahaha..sekrg org tu masih msg lagi ke? tanya ni saper?

    ReplyDelete
  3. wakakakaka besaq mana kemaluan ko kali ni?

    ReplyDelete
  4. adoi... kesian org yg bkn ina tu :P

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat