My Heartbeat

Tuesday, January 10, 2012

365 days after that


Balik dari Dubai...landed in Malaysia on 30th Dec. Yay!
Rindu sangat nak jumpa anak-anak, esp bcoz it was exactly 365 hari after aku berkerut-kerut dahi masa pegi kerja. (Read HERE)


12 bulan yang indah sejak aku dikurniakan Cikebonbon yang comel dan tak banyak kerenah.
Cuma part kena gigit tu, toksah cerita la. Memang budak ni kuat menggigit.


Sampai rumah, penat sangat (biological clock pun dah weng sejak hari berangkat ke Dubai), aku qada tido sampai pukul 3pm. Lepas tu, kelam kabut gi ambil kek, beli barang-barang dan pegi nursery.
Excited budak-budak tengok aku sampai. Hujung-hujung tahun tu, kebetulan banyak pulak birthday parties.

meow...meow...

Aku takjub tengok Lil Adib boleh dok diam pakai mask tu. Kalau Lil Adam dulu, tak sempat kira sampai 3..dia dah tarik.






Eh eh...ni sapa punya birthday ni? Ada budak lain nak tolong blow the candles la!!!


Since the cake was pretty small for the kids (and ME!!!)... I prepared two cakes. Sebijik lagi tu choc cake biasa je...



Birthday boy nampak cool.
Mama excited terlebih.
Lil Adam..syok meniup benda alah tu.


Haaapy birthday to u...
Happy birthday to u...

Tomeytomeyto nak potong kek sendiri. Dia marah kalau aku tolong pegangkan pisau.



Abam Adam tolom suapkan adik.
Berselera betul Lil Adib makan birthday cake sendiri.  Siap bertambah lagi.






Pic of some of the kids. Ada yang dah balik.
By right, ada 20 kids... 10 toddlers and 5 babies.



Dah kenyang makan kek, main belon pulak.



Sorang cheeky, sorang lagi serious.
Tapi dua-dua kuat menyakat.


Since it was also Lil Adam's last day at that nursery, all his friends were given an Ultraman button badge each.



Kesian budak-budak ni, bukan diorang faham pun kawan diorang dah nak tukar sekolah. Esok-esok dah takde, baru tanya "Eh, mana Adam?"

Lil Adib bajet dah besar..nak duduk atas kerusi sorang-sorang. Siap nak berdiri lagi.
Tau nape?

Rupanya baru dua hari Mama tinggal, Cikebonbon ni dah pandai menapak 2,3 langkah!!!
Way to go, Sayang... Nanti jenuh tak cukup tanah Mama kejar bila awak dah pandai berlari ye?




This pic was snapped at about 8.35pm of 30th Dec 2011.
Ngam-ngam setahun Lil Adib terpisah dari badan Mama.






For his first birthday, we bought an Aqua Doodle.
Lil Adam la yang enterframe lebih. Hartamu hartaku jua..hartaku hartaku jua. Adehhh...




Amboi...macam reti sangat la nak menulis/melukis tu...



Birthday card for Lil Adib.
Walaupun dia tak pandai membaca lagi, we always write a card for the kid(s)... Lepas tu kitorang bacakan kat dia...

Adib Zakwan,
Semoga jadi anak yang baik, bijak dan berjaya.
Jangan asyik gigit orang je...tau la ada gigi tajam macam dinosaur kat kad tu.



7 comments:

  1. Abam Adam juga yang menarik mata Kak Bibie!! Xnak Adib nnt kitorg lawan gigit.

    ReplyDelete
  2. tomeinyer si tecik..rasanya mcm kejapjer die beso..suka nengok dia pakai mask2=)geram..tombam!

    ReplyDelete
  3. Adibbbbbbbbbbbbbbbb!!!!!!!!!! Aaaaaaaaarrghhhhh!!!
    *rindu*

    ReplyDelete
  4. happy birthday lil adib! moga jadi anak yg soleh dan berjaya dalam hidup :)

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday, lil Adib!!
    (belated, though)

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.