Monday, June 25, 2012

Kebahagiaan dalam perpisahan versi aku





Woh...tajuk macam lagu Shahir je. Propa!

Dalam pada sedih-dan-semak-kepala nak mem-blahkan diri dari kerja, ada-ada je benda yang bagi aku senyum. Ye, aku tau..orang gila je yang senyum sorang-sorang. Tapi, ada aku kesah?

Sebab aku dapat hadiah tudung mahal weiiii... daripada students. To be specific, daripada MT ETES. Ngehehe. Itu la gunanya jadi Penasihat Persatuan. Ngehehe.
(Eh, korang guna duit persatuan ke beli hadiah ni? Haha)

Lepas menyampaikan amanat dan mencuak-cuakkan diorang dengan perancangan persatuan, tetiba eh...ada hadiah pulak!






Yours truly ni tak pakai tudung mahal-mahal sebenarnya. Orang pakai Ariani, aku pakai Ariana je. Hehehe. So, bila dapat tu...syok lebih la.
 Nak nak pulak memang aku dok fikir nak kena cari tudung untuk bawak ke Aussie nanti. Koman-koman kena ada sekodi tudung baru supaya lambat lagi nak rasa jemu. Eh, boleh gitu?

So, thanks la korang ye. I love u lah (dan-dan love!)

Sebelum tu jugak, SKS (a.k.a ex-students yang tgh buat Master kat fac ni) pun ada bagi hadiah...




Comel tau knitted mufflers ni. Boleh la aku perasan winter sonata ala k-pop sikit nanti. Muehehe.
Haihhh...


Hmmm...apparently, all these surprises memang membuatkan aku sengih sampai telinga, sebab all these while, aku jenis yang dapat predict dan selalu over-expect sampai menghilangkan 'fun' yang sepatutnya. 
Contohnya, bila birthday aku... "Elehhh... nanti mesti si-polan-si-polan buat surprise." 
Lepas tu aku blame MrHubby jarang dapat surprisekan aku. Poyos arrr aku ni!

Last fortnite, masa Family Day pun aku dah disurprisedkan oleh students.
Dengan muka super-serabai, baju pun tak proper..tetiba aku disuluh oleh limelight. Ditambah dengan menangis terharu, lagi la huduh.

 

Kalau aku tau awal-awal, mesti muka aku dah mampan siap dengan bulu mata Rozita Che Wan.


On a lighter note... Bila aku fikir-fikir balik, aku realize how much the students love me.
Okay la...kalo diorang tak love pun, diorang appreciate aku la. Itu balasan yang aku dapat bila ikhlas laksanakan tanggungjawab sebagai lecturer/advisor walaupun mulut asyik membebel tak benti.

Semua yang berlaku lately ni terang-terang la menunjukkan I AM TRULY BLESSED. (syukur, Ya Allah)
Sedih rasanya nak berpisah..tapi kalo berpisah, dapat hadiah, happy ler. Aku ingat couple-couple yang ada boifren/girlfren hamsap jer yang mengalami 'kebahagiaan dalam perpisahan'


Jumaat lepas, aku ajak admin staff (Mimi, Kak Liha & Kak Intan) lunch sama-sama. Maklum la..diorang ni banyak tolong mudahkan urusan aku selama ni.
Pikir punya pikir, last-last kitorang gi Nyonya Kitchen kat Plaza Shah Alam.







Ada sambal udang petai, beancurd with minced chicken, baby kailan, air laici 2 jag...dengan Ikan Geram Asam. Aku tak tau la Ikan tu geram kat asam ke...ikan tu genus/spesis geram ke. Wahahaha. 
Selama ni dengar orang sebut 'gerang asam' je. Tak perasan lak maybe Orang Ganu kot yang sebut.
Whatever la... Yang penting kitorang sapu bersih. Aku rasa senang la pekerja Nyonya Kitchen tu nak cuci pinggan. Hehe

So, barangsiapa nak menghappykan aku...sila la...sila...
Hehe. Senang kan?


 



Published with Blogger-droid v2.0.6

10 comments:

  1. Alamakkkkk akak berangkat bilakah? Sempat ke nak ketemu nih. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa2 hal,kena tgu visa settle dulu. Buzz me when u r around

      Delete
  2. seronok bila students appreciate tambah2 bg hadiah. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.mmg best.
      Knur mesti lg byk hadiah masa teachers day

      Delete
  3. babe, bila u berangkat ni? lama x jumpa ni. hope dapat jumpa before u go :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plan b4 posa...tu pun kalo sune bjalan lancar

      Delete
  4. bila u fly? dah cuti dah.. wah mesti x lama tu... peringkat nak fly tu mmg sibuk sgt2, nervous + excited :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Very true.
      Super bz ni.
      Chuak. Excited.

      Delete
  5. see you at ausie yer hehehe i'll be waiting..

    ReplyDelete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat