Wednesday, May 14, 2014

Charade sampai cirit ketawa

Cuti Anzac Day aritu, I had such a dandy social fun. The thing I have always wanted to do (again). CHARADE TIME!
The key is, the day before, aku dah layan Lil Adam dan Lil Adib  cukup-cukup. Maka turn aku la pulak untuk berjimba.

This word guessing game requires one to communicate a word without using any verbal communication.
Kalau bab-bab charade ke..pictionary ke, aku memang semangat sangat! It reminded me of the good old days masa aku dengan keje dengan team Concorde Platinum dulu. I guess that's why I enjoyed working there.
Games ni jugak aku selalu main kalau time bawak students pegi fieldtrip dulu. Gamat wehh!


Mai, Saz, Nisa and yours truly. 
Siap sedia untuk makan eh, I mean untuk beraksi charade.



We had soup pasta and donuts and choc chip muffins.
Lepas makan.. apa lagi???

Aku team up dengan Saz. Mai dengan Nisa.
Our first round was MOVIE TITLES. 




Korang bayangkan la yang pertama Saz kena buat adalah 'Sex and the City'. 
Hahaha. Memang gamat lah!

Nak lagi hebat, aku berjaya teka dengan cemerlang.
Korang jangan tanya camna Saz menggayakan 'Sex and the City' tu. Tapi I can describe it as sangat sopan. Aku rasa macam nak tepuk dahi kalau aku yang kena gayakan tajuk filem tu.

Mai dan Nisa siap buat strategi "Alaaa..yang tu senang sangat. Kita bagi yang ni, mesti diorang tak boleh buat punye!"


 Memandangkan kitorang amateurs je, bagi masa 2 minit la.

 

The score of the first round.
Towards the end, Saz and I seemed to lose the grip sikit. Maybe sebab Mai and Nisa dah makin terer pilih tajuk movies yang susah-susah. Hehehe. We won anyway!
Muahahaha *gelakSallehKamel*


Then berhenti jap untuk solat...dan makan (lagi!).
Lepas tu baru main Pictionary pulak. To be fair, kali ni otai-otai bertukar pasangan. Aku dengan Mai, Saz dengan Nisa. Kategorinya : SONG TITLES.



Agak hazab la..sebab nak kena cari tajuk-tajuk lagu yang agak baru. 
Kang kalau pilih tajuk yang diorang tak pernah dengar, mesti diorang ingat aku ancient giler. Mihmihmih
 

Memang agak meraban jugak la.
Sampai kitorang tukar ke kategori baru : PERIBAHASA MELAYU.
But again, asyik confused dengan simpulan bahasa, perumpamaan and such....or maybe sebab kitorang dah penat sebab banyak sangat gelak.... so, the game ended with a tie. 


What fun we had!
I look forward for another session. Hmmm.. ada sesapa nak celen?


4 comments:

  1. celen x de. join ada.. hehe

    ReplyDelete
  2. salam isabelle...maaf ganggu...ida cuma nak maklum berita sedih jika belum tahu..kenal Lady?anaknya Arman Dani telah pegi meninggalkan kita semua buat selama2nya pada 16 mei 2014...terkesan sgt2 di hati dengan pemergian Arman..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. tq ida.
      yes, dah tau..sbb friend kat FB.
      sedih sgt kan?

      Delete

Thanks for reading!
Feel free to leave comments here.

Nuffnang ads

My Heartbeat