Friday, November 27, 2015

My 3rd award this year!


I have never thought that  my PhD journey would be this rosy (the bumpiness is typical lah kan?!).
After the success in Seoul in June, and the Merdeka Award in August... on 23rd October, dapat pulak High Commendation for Academic Excellence-Postgraduate by Research at the Governor's Farewell Party for International Students.

The organiser (StudyAdelaide) bagi 4 passess je, tapi sebab aku best, aku ada extra 3 passess for my guests.. Hehe.
Sangatlah gumbiranya bila dapat ajak Dino, Jane and So Young sama-sama attend. Sayangnya Sharyn tak boleh datang.


Niatnya aritu nak pakai baju kurung la kan, sebab dah event untuk International Students dengan Governor... tapi sebab pagi tu tergedik-gedik sejuk time nak keluar rumah, maka aku pun pakai baju lain.
Sekali, bila dah petang, panas la pulak. Hampas!

Masuk ke laman Governor House (that was my 3rd time there), nampak ramai students tengah bergambar in groups.
Aku pelik sebab selamba je diorang ni pakai ala-ala summer clothing. Kot ye pun santai, ikut la dress code smart casual tu.


Budak-budak sekolah pun ada... sebab ada awards untuk kategori sekolah.

 

Tapi, aku terus masuk ke dalam khemah. Eh. Khemah pulak... bunyi macam camping je.


Anyway, sambil tunggu yang lain....kitorang mabuk-mabuk minum-minum, sambil bersembang, dan bergambar.



 Sambil menjamu tekak...sambil jamu mata. Eh.

So diverse!


Lil Adam and Lil Adib, high sugar bila dah minum Coke. Hewhewhew.
Apa-apa je la nak oii, asalkan korang tak buat perangai.


Bila start majlis, Governor masuk... dan nyanyi national anthem.


Ucapan dia tak meleret-leret, tapi menarik. Tentang life dia masa awal-awal sampai ke Australia.
He has good sense of humour too!


Lepas tu, terus la proceed dengan award ceremony. 
Start-start je terus kategori Academic Excellence-Postgraduate by Research. Tak sempat nak saspen, mula-mula sekali nama aku dah kena panggil naik stage. Hahahaha. 

Awards semua disampaikan oleh Governor lah...His Excellency the Honourable Mr Hieu Van Le.


Yay! Alhamdulillah....
And I'm glad that this time I have my loved ones around me.



Selain Academic Excellence awards (postgrad, undergrad, vocational, pathways and school), ada jugak Sports Award, Artistic Awards, Community/ Volunteer Awards.
sila tepuk tangan sampai pedih tapak tangan ye

The winner of the International Student of the Year was Jungeun Kim (Korean).
Dalam speech dia, dia cakap cita-cita dia nak jadi cikgu. 
Aku rasa kalau kat Malaysia, mesti mak bapak dia dah luku danpaksa jadi doktor ke...lawyer ke. Hahaha.



Group photo with the Governor!

Turun stage, time for photos with special guests.
 Dino--I can tell, he's proud of me! :")

Jane, my lucky charm.
SoYoung, my dear friend.

Semestinya ada jugak gambar dengan my backbone... Cinta, Little Cinta and Mini Cinta.

 
Bila ada event macam ni, harus la asobiyah lebih sikit kan?
Hahaha... so, kita bergambar dengan award winners dari Malaysia saja... featured here- adik-adik MASCA (Intisaar and Rehanna), yours truly, Oscar, Azwa and Tung Chin.


 Kat luar, rupanya sakan jugak diorang bergambar... The StudyAdelaide team.



Suka aku tengok family dari Iraq ni. Huda is a winner of Academic Excellence for Postgraduate by Coursework.
 

 ..model-model deodorant jenama baru.
Hewhewhew

 And of course dengan orang kuat StudyAdelaide jugak... Rachel and Karyn.
 ...and Lisa!


Thank you very much, StudyAdelaide.
You guys have made my stay in Adelaide more colourful!

Kalau ada apa-apa award lagi nak bagi, sila la bagi... sebab bila aku bagitau Sharyn, dia cakap aku kena dapatkan satu lagi award, sebab so far, dia takde masa aku terima tiga-tiga awards. Hahahaha.


Last but not least, pics with my dear who have supported me along the way. I couldn't have done it without you! (eh...macam ayat Dora the Explorer pulekkk!)


Walaupun takde dalam gambar ni (because they are away), I owe this to Abah/Mak, DrWan and Ross too. Dan semua-semua la yang sentiasa mendoakan kejayaan aku. Terima kasih ye.
Alhamdulillah.

Nuffnang ads

My Heartbeat