Monday, October 31, 2011

The Lazy Rule




...and I am too lazy...eh, too busy to post an entry.
Nanti eh?

Friday, October 28, 2011

Lain kali, jangan gatal nak propa!


Rasanya semua orang tau tentang cerita gembala yang tipu orang kampung kononnya serigala nak makan kambing biri-biri dia tu.
Disebabkan dia main-main, bila betul-betul serigala datang... kita pun kata "Padan muka. Tu la, main-main sangat!"


Hehehe.

Gitu la yang aku rasa bila aku post entry pasal single or double aritu. Lepas tu baru aku reveal the truth kat sini.

Menengokkan BM supply aku yang tak menentu sekarang, sampai kena bangun malam untuk pam... aku suspect hormon prolaktin aku dah going down. Maybe petanda aku nak start period.

Ditambah dengan perut yang ala-ala tertelan Mauri-pan...

Susah nak agak, sebab aku tak period lagi since giving birth to Lil Adib. Lagipun, aku takde sejarah loya-loya mual muntah kalo preggy, susah nak cakap.

Maka aku dengan segala ke'chuak'an semalam telah melarat sampai ke arini.

Yes, I SUSPECT I'M PREGNANT!

Gila wei.. sebab Lil Adib is just about to turn 10 months this Sunday. Huhu.
Tapi nak salahkan sapa lagi ye dak?

Maka aku telah ajak Nurul temankan aku gi Watson's tadi untuk beli UPT kit.

Kuar dari toilet, muka aku biasa. Sebab it's a SINGLE LINE.
Alhamdulillah... Lega aku.

Dah...dah... Korang jangan mendoakan positif lak. Esok aku nak try repeat test pagi-pagi buta masa bangun Subuh.
In the meantime,aku nak pi tempah cawat besi la. Keh keh keh.

Chuak

Aku chuakkkkk.

Super chuakkkkk.


There's something bugging my mind since yesterday.

(those yang tweet & sms tau la nape)

Sapa nak temankan aku jalan-jalan masa lunch hour untuk menenangkan hati???

p/s:
Will update about it later.

Ciao.

"Aye-aye Captain!!!"- Spongebob Squarepants


Thursday, October 27, 2011

Trick or treat...or ...sex? Bahaha


Entry sempena MJ menjelang Halloween :P

Tak payah ramah terlebih (tutup muka dengan tudung saji)


Aku boleh sembang dengan orang yang dok sebelah aku (stranger) dalam bas.
Aku willing nak start bertegur sapa dengan orang yang baru aku jumpa dalam gathering.
Aku berbual dengan makcik-makcik sapu kat ofis.

In other words, I am considered as a friendly person la jugak.
Cuma, the rule of thumb is...try cari topic of the same wavelength. Jangan la dengan makcik sapu, kau citer tentang politik. Dengan golongan elit, jangan la meraban citer tepi jalan.
Dan standard la kan...orang preggy mesti citer pasal pregnancy lah.

Suatu hari menjelang raya tahun lalu...
Aku gi Jalan TAR nak cari baju raya. Masa tu aku tengah preggy kan, so aku pun singgah satu kedai ni. Sambil aku dok decide nak pilih saiz S atau M, si sales assistant tu pulak dok men'suggest' kat aku kaler biru, hijau atau maroon.
"Yang warna maroon ni cantik, kak."

"Atau boleh ambil fesyen yang ni. Ramai jugak orang beli"


So, menengokkan si sales assistant berperut besar, aku pun tanya "Mengandung jugak ke? Berapa bulan?"

"Tak. Perut saya memang macam ni...."




Aduiiii... aku rasa macam *gedegang!!!* rentung dipanah petir.

Cepat-cepat aku ajak MrHubby keluar dari kedai tu sambil sengih-sengih, walaupun aku dah berkenan baju tu.
Nasib baik selang 5,6 kedai gitu ada jugak baju yang sama. Harga pun sama.

Lesson learnt.
JANGAN NAK BERAMAH MESRA LEBIH-LEBIH DAH DENGAN ORANG LEPAS NI!!!

Beramas mesra takpe. Hewhewhew


p/s:
Cer korang baca pulak pasal Nong Andy yang ditanya dek aunty terlebih ramah kat blog dia (read here). Aku rasa aunty tu pun mesti rasa mcm aku rasa.

Wednesday, October 26, 2011

WW- Rempit juvana



Call me this, don't call me that

Following the previous entry, quite a number of blog readers tanya, macam mana nama aku boleh jadi Isabelle. Yang bestnya, ada yang ingat nama aku memang Isabelle.

Woot..woot! 
Kembang hidung aku sat.

Maybe diorang ter'miss' entry tentang nama aku kat SINI... atau SINI.

To be frank, walaupun nama betul aku bukanlah Isabelle, tapi aku SANGAT SUKA bila orang panggil aku BELLE. (Bagus la kan...Kan kita dituntut memanggil orang dengan nama panggilan yang paling disukainya? Hehehe)
Lagipun, dari dulu lagi, aku memang mengharapkan aku ada nickname yang takde langsung bunyi nama sebenar aku.


Alkisahnya, kawan-kawan Korea (Kelly) & Taiwan (Rebecca) aku la yang memandai panggil aku Isabella (bukan Isabelle), setelah asyik dok panggil aku Is je. Since then, aku rasa nak mengabadikan nama tu
tanda aku ingat kat diorang. Lagipun, somehow the first two letters masih berbunyi 'Is' kan?
Kalo aku guna Isabella kang, orang ingat aku retis sebab perasantan Amy Search dok nyanyi untuk aku pulak.


Tapi my Aussie friends and supervisor called me Issi (read: Izzy).
Hence my twitter ID is Izzzy_Isabelle.
Terlebih 'z' sebab Izzy_Isabelle dah ada orang guna katanya.

That doesn't mean that I don't like my real name, though. Ada orang ingat nama Spanish tau.(read here)
Ngehehehe. Sekarang kalo guna nama betul, aku boleh mengaku aku ni sepupu Dora & Diego la.


Cuma, kalo students aku... biasanya kalo tak panggil aku 'Puan', diorang panggil 'Madam'.
Adalah sangat awkward when they call me 'Madam'. 

So, aku pernah suggest supaya students panggil aku Ms. Aku tak guna nama MrHubby sebagai surname, so Mrs. adalah tidak relevan.
Tapi ada yang 'shallow' pulak, ingat aku maksudkan Miss. Ala-ala tak sedar diri gitu dah kawin & anak dua. Haishh...susah betul nak ajar orang.

Lepas ni, aku nak suggest kat students la...
Panggil la 'Ma'am'  ke..baru la bunyi macam orang putis sikit. Bahahaha.

WW- U cant please everyone... ever


Tuesday, October 25, 2011

Penangan Rajnikanth


Menjelang Deepavali, macam biasa... I still keep the same hope.
Every year, without fail.

Aku nak TV tayangkan cerita Padayappa, supaya aku dapat gelak guling-guling dengan MrHubby nengok hero pojaan aku, Rajnikanth.
Nak harapkan diorang tayang Endhiran, ke laut la jawabnya... sebab sempena setahun anniversary tayangan, boleh pulak diorang request tayang semula kat panggung. Mana ada chance nak masuk TV kalo cenggitu?!

Petang Ahad lepas, Zeta sms aku- bagitau ada hero pojaan aku kat TV3. MasMZ pun ada update status kat FB tengah tengok Sivaji the Boss.
Maka aku dan MrHubby yang kebetulan nak kuar makan time tu sanggup bertanggak kat kedai mamak selama sejam setengah untuk nengok citer tu, walhal dah pernah tengok pun sebelum ni. Hahaha. Hebat sungguh penangan Rajnikanth.


Tak payah hensem macam Aaron Aziz atau ada six-pack macam Remy Ishak.
Dengan perut teh tarik tu, dia punya charm... sampai orang sanggup queue dan tidur luar cinema semata-mata untuk beli tiket tengok citer dia.

Dan kalo korang kata Rosyam Nor tu hero tua, try Rajnikanth.
Tahun ni umur dia 61 dah tau!!!


Korang tak kenal Rajnikanth???
Ni haaaa senarai KEHEBATAN dia.



  • Rajnikanth makes onions cry
  • Rajnikanth can delete the Recycle Bin.
  • Ghosts are actually caused by Rajnikanth killing people faster than Death can process them.
  • Rajnikanth can build a snowman….. out of rain.
  • Rajnikanth can strangle you with a cordless phone.
  • Rajnikanth can drown a fish.
  • When Rajnikanth enters a room, he doesn’t turn the lights on, he turns the dark off.
  • When Rajnikanth looks in a mirror the mirror shatters, because not even glass is stupid enough to get in between Rajnikanth and Rajnikanth.
  • Brett Favre can throw a football over 50 yards.
  • Rajnikanth can throw Brett Favre even further.
  • The last digit of pi is Rajnikanth. He is the end of all things.
  • Rajnikanth does not know where you live, but he knows where you will die.
  • Bullets dodge Rajnikanth.
  • A Handicap parking sign does not signify that this spot is for handicapped people. It is actually in fact a warning, that the spot belongs to Rajnikanth and that you will be handicapped if you park there.
  • Rajnikanth’ calendar goes straight from March 31st to April 2nd, no one fools Rajnikanth.
  • If you spell Rajnikanth wrong on Google it doesn’t say, “Did you mean Rajnikanth?” It simply replies, “Run while you still have the chance.”
  • Rajnikanth can do a wheelie on a unicycle.

Woh... Isabelle bajet jadi artis la tu

Korang dah belek majalah NUR yang aku mention semalam?

Haa...ni dia...ceritanya.
 
Hari tu, Jiji blogged about Mama jadi Bintang NUR.  Kali ni, meh bagi chance anak angkat dia pulak. Muehehehe.


Cuma yang takbolehbelah tu, column author tu describe aku as 'KECIL MOLEK'!!!
Bahahaha... Sikit punya tinggi lampai panjang renjong aku ni, dikata kecik molek? 
Oh no...

Korang yang dah lama follow blog ni maybe tau la betapa aku alergik tengok pompuan yang lebih tinggi drp aku. In other words, aku tak suka kalo aku rendang. Muehehe

Dalam banyak-banyak gambar aku dengan students, gambar ni konvo batch Shery yang dia letak.
Tapi takpe la...Harap-harap students dan ex-students aku yang lain tak kecik hati.
Nanti aku suruh diorang vote bagi aku jadi cover girl pulak. Masa tu nanti aku letak gambar diorang. Hewhewhew.


So, sila le gi cari majalah NUR bulan November 2011 ye. Yang ada cover Fida, Elia Jejari Runcing dan Dr Aliaa.




Pagi semalam, masa aku siap-siap nak gi keje, Lil Adam amik majalah tu dan bagi kat aku "Mama, Adam want to see Mama in the book." (suruh aku flip page yang ada muka aku).

Alahai anak.. Aku wonder la anak-anak artis yang selalu mak diorang masuk magazine, apa perasaan diorang.

Hmmm..Sebab tu la Mama tak nak jadi artis, Adam oiii. *sila muntah hijau sekarang*

Monday, October 24, 2011

Majalah NUR Nov 2011- page 128


Jangan lupa beli Majalah NUR Bulan November 2011 punya ye.


There's a 3-page write-up about someone you know!!! 
Hint: Page 128

Ehem ehem ;)

Aku makan Bak Kut Teh! *glugg*

It's been a while since I last stepped my feet there. Dah berzaman sangat mengidam nak pegi lagi.
The Yogitree, The Gardens.

I love the food (okay, I'm a health freak)... but it's just not right to enjoy good food with the kids clinging and trying to grab the cutleries and whatnot.

So, with the awesome deal I got at RM59.90 for two, why not kan?


So, I brought my favourite aunty, MakNgah to this place. Actually, she was the one who introduced this place to me dulu.

 


We were first served with this hot Chinese Rose Oolong Tea. I love the aroma from the floating rosebuds.



I don't know why, but it seems like whenever I have such teas, it only tastes good with my MakNgah. Kalo dengan MrHubby pun teh tanpa gula ni tak rasa sedap. (eleh..dulu masa bercinta, jus peria pun rasa macam air laici!!!) Hahaha.
 

The fresh Vietnamese Organic Chicken Salad.



and the Aussie Lamb Shank ‘Bak Kut Teh’ and Organic Brown Rice.

Bak Kut Teh is by right guna pork la kan? Tapi kalo dah substitute dengan Halal-certified meat, jadi halal la.
(Nampak sangat tajuk aku tu propa. Muehehe)


And desserts... two Marshmallow Cupcakes.


All included in the package of RM59.90. Murah kan?

Except that yang ni, aku bayar asing...The PINEAPPLE UPSIDE DOWN CAKE!!!

 Yang ni la idaman hati yang dok melambai-lambai aku pegi sekian lama. Bestnya akhirnya dapat jugak. *drooling*


Dah abis makan & jalan-jalan jamu mata...baru tingat nak snap gambar.
Pls take note- gambar ni diambil lepas makan, sebab tu aku nampak gemuk. Hehehe

 



Heaven is...


Having nasi goreng ayam 
while having your hair washed
sambil bergosip dengan hairdresser 
and checking FB at the same time ;)


Friday, October 21, 2011

Tertelan silica gel!!!

Two nights ago, we turned off the light earlier than usual. Dua malam lepas ye. Kalo malam semalam tutup lampu awal, ada maksud lain tu. Hehe.
Perut dah kenyang, dok dalam aircond, TV jangan pasang... biar anak-anak tidur awal. Kalau tidak, asyik layan TV sampai ntah pukul berapa.

I was BFeeding Lil Adib sambil baring, and Lil Adam was restless... kejap ke kanan dekat MrHubby, kejap ke kiri katil, sampai aku kena anjak sikit. So, aku raba-raba atas katil to make sure aku tak lanyak remote controller atau henpon.

Tetiba aku rasa macam serdak apa ntah atas tilam tu.

Me: Eh, serdak apa ni atas tilam ni? Banyak pulak tu. Ayah, tolong tengok jap...

MrHubby turned on the light and started rubbing his hands onto the mattress to gather the tiny thingy.

Me: Jangan-jangan silica gel tak? Tadi Mama nampak botol Pramilet Mama tu terbukak.

MrHubby: A'ah. Silica gel ni.

Me: Ahhh...sudahhh. Jangan la Adib pulak tertelan ni.

MrHubby: Adib la, takkan Adam kot.


Then, my eye caught the torn packet that someone has placed in the bowl of cut fruit I put on the pink stool by the bed. Tapi tak luak sangat pun isinya.


Me: Haaa...ni dia. Sapa yang letak sini??? Adam, did you put it here?

Lil Adam: Hmm..yes.



Setelah disiasat, rupa-rupanya Lil Adam thought it was a packet of sugar. Agaknya dalam gelap tu, bila dia rasa lain macam, dia pun letak kat tepi. Lagipun, mesti dia takut kena marah dengan Mama dia yang singa ittew.

Mula la aku semak perut, semak kepala bagai. Terus tweet kat Yaya, tanya masa Akmal tertelan ubat nyamuk aritu, Dr buat apa- katanya blood test.


Mengenangkan silica gel ni is a dessicant (penyerap moisture), aku rasa the worst pun  rasa dehydrated la kot. So, aku suruh Lil Adam minum plain water banyak-banyak, bajet to flush it out la.


The next morning tu, baru aku teringat nak check MSDS (Material Safety Data Sheet) untuk Silica Gel somewhere here and here.
Memang pun, effectnya paling-paling pun rasa dehydrated sikit dan rasa tak sedap perut. Tu je la.
Setelah aku monitor tengok, Lil Adam macam ok je seharian (semalam), I guess I shouldn't worry too much la.


See, tak sia-sia aku ni mengajar OSH: Safety kat students... sebab tau katne nak refer. Tapi standard la mak-mak kan... mula-mula tu mesti 'gelabah hanjeng' jugak.

p/s: Sila bayangkan rupa anjing yang sedang gelabah untuk metafora tersebut. Hewhewhew

Thursday, October 20, 2011

That's why I never let him keep a pet (sediakan tisu sebelum baca)

Lil Adam is an animal lover. Kucing ke, tortoise ke, hatta iguana pun dia jadi suka gara-gara tengok citer Rango.

So, masa kat Jakarta hari tu, aku belikan sepasang burung colourful kat Pasar STEKPI.
Bukan la untuk dibela... sekadar nak bagi dia tengok close-up dan lepaskan je, sebab kesian tengok burung tu.

Berseri-seri muka dia bila dapat burung dalam sangkar comel yang dia pegang tu. Sampai pakai slippers besar terbalik pun tak sedar.


Ikutkan, dia nak bawak burung tu gi jenjalan, tapi aku suruh tinggalkan je kat rumah.
So, petang tu...kitorang keluarkan burung tu dari sangkar.
Yang sekor lagi, terus terbang...


Yang kuning ni, nampak lemah je.. Kesian dia.


Takut-takut aku bagi Lil Adam pegang. Takut dia 'terpicit' ke...


Tapi dia diam je.

We fed him water and bread, tapi macam dia tak nak makan.

Masing-masing seronok nak bergambar dengan burung tu, sebab dia jinak. MrHubby pun tak ketinggalan.


Pasha pun suka.

Lil Adam kata "Poor bird, Mama. Dia nak pegi kat Mama dia dengan Ayah dia. Fly, bird...fly"

Tersentuh hati aku mengenangkan anak aku yang tahu erti kasih sayang.


Bila tengok lepas dibiar bertenggek atas sangkar tu pun, dia tak terbang jugak, Lil Adam bawa dia keluar supaya burung tu nampak 'kebebasan' yang maybe boleh encourage dia untuk terbang.

Tapi dia tetap diam.


So, we left the bird at the backyard di tempat tinggi, supaya dia tak dikacau haiwan lain.


Tiba-tiba MrHubby panggil aku, bagitau burung tu dah mati.
Sekejap sangat. Baru je 10 minit gitu aku nampak dia bertenggek dengan tenang. Tau-tau je dah tergolek dock dalam sangkar tu, siap dihurung semut lagi.


Kitorang sama-sama menangis.
Aku sedih, sebab niat aku nak membebaskan burung tu tak kesampaian.
MrHubby pun nangis.
Lil Adam lagi la... dia siap marahkan semut tu "Mama, the bird is dead. Nanti...awak bad ants...bla..bla..." 
(ntah apa yang dia bebelkan..aku rasa dia ingat semut tu yang gigit burung tu sampai mati kot.)


So, MrHubby dug a hole for the dead bird.


Dan aku suruh MrHubby tanam satu anak pokok sebagai tanda kat tempat tu.


Lil Adam was soooo sad.
Dia tak sudah-sudah sebut tentang burung tu nak balik kat Mama dan Ayah dia.
So, kitorang ajar dia doakan burung tu masuk syurga dan jumpa parents dia  T-T


Makin sedih bila tengok sangkar tu kosong.


Selama ni aku & MrHubby berkali-kali dah consider nak belikan pet untuk dia, untuk ajar dia jadi bertanggung jawab.
Biar dia ajar bagi makan, jaga, bersihkan pet tu, etc.

Tapi sebanyak kali tu jugak lah kitorang refuse to let him keep a pet bcoz takut menanggung dosa kalo terabai pet tu.
Ye la, kalau waktu makan ter'miss' pun dah kira berdosa la jugak kan tak bagi dia makan.

Dan kejadian ni membuatkan aku & MrHubby berfikir lebih panjaaaaaaang untuk belikan pets untuk dia. Bcoz we ourselves can't afford to be sad.
Time menaip ni pun, airmata aku bergenang dan ter'srottt..srottt' aku menahan air hidung. Huhu


Wednesday, October 19, 2011

Tuesday, October 18, 2011

Tak semua menjadi


This weekend I was supposed to fly to Cairo for a conference. Paper dah accepted, bajet dah dapat (walaupun tak la banyak)...
Puas la aku plan macam mana nak squeeze in the tight budget. Nak lepak kat airport macam Tom Hanks dalam The Terminal ke... nak dok kat hotel cap ayam je ke...

Jenuh jugak la aku semak kepala fikir macam mana nak pam & simpan EBM. Macam mana nak transport bawa balik, sampai berangan nak buat macam Farah Sarakids.
Dah satu hal pulak pikir nak kena cari Coleman icebox bagai.

Sambil tu jugak lah mulut aku pot-pet-pot-pet bebelkan MrHubby "Camna la Sayang nak tinggalkan anak-anak nanti? Abang kena make sure diorang mandi, makan on time..bla...bla...bla...."


Aku tau... MrHubby walaupun nampak cool, mesti tepuk dahi jugak bila fikir kena handle semua tu SENDIRI.




Tapi Allah knows better.
Tau-tau je early last month, ada rusuhan. Protesters broke into the Israeli's embassy (read here)
The latest...clashes erupt at a protest of a recent attack on a church (read here)

Takde pekeliling pun (dari Pejabat VC) yang halang dari pegi ke sana, tapi bila fikir-fikir balik...hmmm....I BETTER CALL IT OFF.

Ralat memang ralat la jugak. 
Tak pe la... kalo ada rezeki, dapat la gi kat lain pulak. InsyaAllah.


Bila aku fikir-fikir balik, aku rasa mesti MrHubby la yang paling lega... sebab dia tak payah manage the kids sorang-sorang. Hehehe. Kan Centa? :P

Monday, October 17, 2011

Sebut betul-betul (jangan kasi malu aaa)

Last Friday, masa lunch break aku ajak Anie Mardhiah hoyeh-hoyeh kat SACC. Lepas mengisi perut dengan lemak kambing (kabsah), kitorang survey kasut/sandals.
Vincci, Primavera, Bonia... semua-semua la yang ada kasut kitorang masuk.

Masa aku dok bebel-bebel pasal kasut display semuanya saiz 5 je, tetiba aku dengar sekumpulan pompuan yang dok pilih-pilih kasut kat situ sebut.. "Eh yang tu lawa la, macam LING-GERI."

Nak tergelak aku.
Terus aku toleh nengok LING-GERI yang dimaksudkan.

Ni haaaa....


Rasa macam nak je aku cakap "Kak, it's LAAN JU' REY atau LAAN ZHU'REY. Jangan la pronounce macam desa sangat."

Fine la...itu orang luar.
Nampak macam orang-keje-gomen, yang standard la mengabiskan 2jam setengah lunch hour hari Jumaat menjamu mata.


*****************************

Sorang lagi ni, dulu lecturer aku, sekarang dah jadi colleague la.
Masa dulu dia sebut DETERMINE as 'DETER-MIND".

"I want you to deter-mind the factors affecting bla..bla..bla..."

Sampai ada sekali tu aku terkuat suara membetulkan sebutan dia. Hahaha. (nasib baik aku tak fail subjek dia..keh keh keh).

Aiyooo. Tau la awak belajar degree & Master kat universiti tempatan je, tapi common words tu kena la sebut betul-betul. Bukannya kau kena ajar terms macam couture, atelier, s'il vous plaƮt segala pun.. sampai tergeliat lidah.

Tapi takpelah, setelah balik dari buat PhD di negara omputeh, aku rasa deter-mind itu sudah menjadi determine. Ehehehe

*****************************


Yang takbleyblah nye... ada lecturers yang very-the-local one ni.

Ada sekali tu aku dengar si lecturer tu call Lab Assistant dia dan tanya "Akak, WAY-GING machine tu boleh guna tak?"

"Alaaa...WAY-GING MACHINE yang students guna untuk timbang blablabla tu."


Hahahaha. Do u get it?
It's WEIGHING (WEY-ING) machine/balance.

Some people ni memang berbaloi kita tolong betulkan pronunciation diorang, whilst some tu... elok dibiarkan aje.
Bukan apa, kang ditegur.. sentap pulak. So, aku tersenyum kambing golek je la.


Thursday, October 13, 2011

Wednesday, October 12, 2011

Ok now, it's not wordless...



Semalam dah masuk dua hari BM production aku dropped gila-gila. Kalo biasanya pam masa tengahari dapat 7-9 oz, tetiba dapat 4 oz je. Mana la aku tak cuak.
Lil Adib pulak, sekarang tiap-tiap hari bila aku fetch, Cikgu Efa akan return balik 5-7 botol kosong!!!

Masa first day tu, aku dah tibai segala kurma milkshake, air longan segala... tapi masih tak menampakkan kemaluan...eh, kemajuan.
Nak kata stress, stress lagi last week. So, apa kes pulak yang outta the blue, susu aku jadi ciput je?


Jadi dengan dahi berkerut seribu, semalam balik, aku singgah Sarakids, nak cari any supplements to enhance the production. Harus la kan? Kepala aku dah semak pikir kalo terpaksa campur dengan FM.

Bila aku citer kat Farah (she's my Microbiology junior), terus dia kata "Akak mengandung kot!!!"

Terlompat aku dengar statement dia.
Gila weiiii... aku tau la sejak bersalin, aku tak pernah period lagi. Tapi, Lil Adib baru 9 bulan+. Uhuk uhuk.
But still, it is possible kan?

Kalau tak pun, maybe tanda aku dah nak start period balik.
Cuma susah la aku nak admit, sebab masa Lil Adam dulu, ada la dalam 22bulan kot aku tak period langsung.

So, Farah cadangkan aku pegi check kat Dr dulu.
Setelah insist nak beli jugak Pil ASI, aku pun balik. Macam-macam bermain kat kepala aku.

Malam, alang-alang pegi klinik untuk ambil ubat batuk/selsema anak-anak bujangku ittew, aku pun bagitau kat Dr S. She said "Maybe hormon yang produce susu tu dah kurang, so awak dah nak period balik. Tak pe la, saya bagi UPT kit, awak test dulu. Kalo positive, nanti awak datang balik."

Balik rumah, aku dah tak aci tunggu 'first urine early in the morning dah'... lepas salin baju, terus aku test.

Hasilnya, aku post kat FB dan twitter... tapi dengan imej yang sengaja aku blurkan. Muehehehe

Tapi sekarang aku reveal la ye.....











is actually....


Ehehehe. Saja je propa :P

Lariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik *sambil tangan tahan kepala daripada diluku kengkawan bloggers sekalian*

Nuffnang ads

My Heartbeat