Wednesday, September 21, 2011

Lil Adam's birthday lagi @ the nursery




Haishhh... berjanggut nunggu aku buat entry ni. Busy ngalahkan bini PM gi set rambut pulak. Eheks.
Well, Lil Adam's 4th birthday at the nursery went well.

Kebetulan diorang ada jamuan raya sekali, so alang-alang tu, aku pun selitkan sekali untuk his birthday. Lil Adam was soo excited that morning, siap tunjuk direction ke arah nursery dia kat aku yang tengah drive. Hahaha. Semangat!


Sampai je, bila teacher buka pintu, they screamed "HAPPY BIRTHDAYYYY!!!"

Dan Lil Adam bagitau Teacher Ainna dia "Teacher, today is my birthday."


Lil Adam suruh Lil Adib tiup benda alah tu. Macam la si adik tu reti...



 Ni budak ni katanya 'terer posing'. Tu yang kepala ter'se-et' cenggitu. Hahaha Jangan atas pelamin esok-esok kau posing gini, dah le...


This was the first time Lil Adam tengok kek tu. Masa kat rumah, aku tak tunjuk lagi. Tu yang muka dia ala-ala terkagum semacam tu...



I know the cake was messy, but the glow on his face was priceless :)



Yang lain pun masing-masing berkerumunnak tengok...


 ...kek tak semenggah yang aku buatkan untuk Lil Adam.



"Haippp...don't touch!!! Tu dia ada Zearth dengan Monster..."


Then, everybody sang..."Happy birthday"...
Eh, cer tengok Lil Adam tu.


Oooo... making a wish rupanya. Sapa ntah ajar tak tau la.


Puan Yana, the nursery owner.


Banyak gak Lil Adam  makan kek tu. Suka betul dia.
Hilang terkilan aku sebab kek tak lawa tu. Nasib kau le, nak oii... dapat Mama malas belajar buat kek cantik-cantik. Hahahaha




Cikebonbon asyik nak panjat kat Mama jer.


"Mama...look. Adam is playing a flute."
Actually it's a 'love letter' (kuih sepit gulung).


Haaa...anak sapa nak gagau kuih raya atas meja nih?


Goodie bags for the kiddos. Takde ultraman, spiderman pun jadik laaa...



And last but not least... thanks to the teachers yang tolong jaga Lil Adam (& Lil Adib) dengan baik.


p/s:
Cikgu yang berbuat onar aritu dah benti dah.So, kat atas ni takde la gambar dia :P

WW-Lil Adam's mini celebration












Ow...ok... terpaksa ngelat tak jadi Wordless Wednesday.
Jam tangan tu bukan hadiah birthday Lil Adam, tapi MrHubby. Hahaha. Orang lain punya birthday, orang lain dapat hadiah (macam kekdah aku selalu buat jer..hehe)

Monday, September 19, 2011

What most teachers think



Bahahahahahahaaaaa....
Make sure to be the 3 out of 10.
Hahahahahaha

Ooops... my students read my blog from the FB networkedblog :P

Ultraman look-alike cookies ;)

I baked some Ultraman cookies, bcoz it was Lil Adam's birthday...
Okay, bukan la Ultraman cookies pun. Just look-alike. Hehehe

Not that I nak buat sangat pun, just sebab alang-alang dah mencomotkan mixer and oven.


And he was sooooo happy.

Maklumlah... dapat Ultraman Zero & Kaiser Belial as present!


Jangan tak tau... sampai ke tempat tidur dia bawa, siap selimut lagi!


More stories soon. Tadi buat majlis sikit kat nursery dia.

posted from Bloggeroid

Saturday, September 17, 2011

Beauty sleep la sangat!

I love the fact that we have a 3-day weekend this week. Especially when some important tasks at work have been completed.
Yay!
Time to get some rest... eat and sleep. Eat and sleep... Nak qada tido yang tak cukup sebab penat buat keje during the weekdays.


I need my BEAUTY SLEEP, as some people say it.



But ehhh... on second thought, maybe I should just say I wanna STAY AWAKE lah. Ekekekekeke.

Bye.
Off to beraya and preparing for my Lil Adam's birthday tomorrow!!!

Thursday, September 15, 2011

I want to eat your...

Me: I want to eat your...NOSE.

Lil Adam: No, mama... It's salty.

Me: Mmm...I want to eat your...BUMS.

Lil Adam: Eee...bum's smelly.hihihi

Me: OK then, I want to eat your...CRUNCHY EARS.heh heh.

Lil Adam: Nanti dia darah.




Me: I want to eat your...MUFFIN TUMMY.

Lil Adam: No, it's fat.




Me: I want to eat your...CATERPILLAR.

Lil Adam: Eee...Dia smelly. Nanti dia shee shee.




Me: So,Mama eat your...ARMPIT la.

Lil Adam: No, nanti Mama tickle..Hehehe

posted from Bloggeroid

Wednesday, September 14, 2011

Died young



This morning, I was stunned upon knowing that Winie's brother died at the age of 28. He met with an accident while riding a superbike at 1 am early this morning.
Katanya dia bawa laju, jalan licin... dan dia 'terbang' ke atas jalan.

Being the breadwinner of the family, I can't imagine the life of the young wife and two kids he left behind.
Lebih menyedihkan, his youngest (2nd) child is only 4 m.o!!!


Kesian kan?

Pernah tak korang terfikir kalau tetiba your other half meninggal mendadak macam tu? Dengan nak juggle kerja, anak-anak, hutang-piutang (bayar rumah, kereta, etc.) Phew! Jenuh jugak la.

Nak nak macam aku ni, yang jenis tak amik port langsung pasal urusan-urusan penting. Aku serah bulat-bulat kat MrHubby.



So, arini aku suruh Winie amik cuti 2 hari untuk spend dengan family dia dan uruskan funeral.

Dan lepas tu, terus aku sms MrHubby to remind him to make it a practice... sms me whenever he has arrived at the office/wherever he goes.
Nak kata paranoid pun, paranoid la...




p/s:
To those who do not know, Winie is my dear Chinese colleague.
Yang meninggal tu adik dia ye. Aku tau ada yang tak baca entry betul-betul, kang ingat kawan aku pulak yang mati.



Are u talented- let's test


Tuesday, September 13, 2011

Santau guna gambar di FB

Aiyokkkk... Menakutkan kan?
Dalam Kosmo semalam la nih.



Selalu kita upload gambar macam-macam aksi, dengan mulut muncung la... pipi kembung la...
Paling aku takleh terima yang bergambar sambil buat muka retarded, dengan mata juling. Dia cas comel kot buat cenggitu. Sekali Tuhan bagi muka jadi macam tu terus, baru ada akaiiii!!!

Aku jarang upload gambar kat FB. Tapi kat belog ni memang berlambak la... Bahaya gak eh?



Ira disihir guna gambar dalam FB

IRA (tengah) ditemu bual oleh wartawan Kosmo!, Suhana Md. Yusop sambil diperhatikan oleh Shamsuri Shafie di Bandar Baru Nilai, Negeri Sembilan kelmarin.


NILAI - Disihir menggunakan gambar yang terdapat dalam laman sosial Facebook (FB).
Itu yang didakwa berlaku kepada seorang pelajar institusi pengajian tinggi, dikenali sebagai Ira apabila gambar dari laman sosialnya dijadikan sebagai senjata pemujaan sihir.
Ira, 22, mendakwa, dia telah disihir oleh seorang wanita yang dikenali sebagai Maria kerana cemburu akan hubungan bersama teman lelakinya serta mahu memutuskan hubungan mereka.
"Maria adalah bekas teman wanita kekasih saya tetapi hubungan mereka telah lama putus. Sebab itu dia menyihir saya kerana ingin melihat hubungan kami hancur.
"Kami tidak mengenali antara satu sama lain.
"Dia hadir menghulurkan tangan sebagai rakan dan saya sambut kerana ingat dia jujur namun sebaliknya," dakwanya ketika ditemui baru-baru ini.
Jelas Ira lagi, dia mengetahui disihir oleh Maria melalui sekeping gambar setelah menerima rawatan daripada penaung Pusat Rawatan Islam At Tobibi di Bandar Baru Nilai, Shamsuri Safie pada Jun lalu.
Menurutnya, semasa rawatan, dia mendapati gambar mata Maria seolah-olah bersinar setiap kali dia merenungnya.
Ketika itu, dia merasakan Maria terlalu baik dan dia menurut segala kemahuannya termasuk berhenti kerja.
"Bagaimanapun setelah berubat, baru saya tahu bahawa saya bukan sahaja terkena sihir tetapi disantau oleh Maria,'' ceritanya.
Menurutnya, Shamsuri memberitahunya bahawa Maria telah meletakkan abu mayat di dalam makanannya.

Monday, September 12, 2011

The bestest raya visit with the buyungs




Setelah sekian lama memendam rasa (cet! poyo la), akhirnya raya kali ni aku nekad nak gi bersua muka dengan Mama & Ayah angkat aku (heheh. best lak guna terms nih). Aritu jumpa masa busy Jiji kawen. 
Well, actually Jiji is my ex-student... dan dah lama aku sebut-sebut nak berborak dengan keluarga yang aku admire ni.

Isabelle Di Mana? 
Isabelle Di Sini. 
Sempotttt... 
 Aku sedang bajet jadi hos talkshow ala-ala Oprah. 
Hahaha

Sebelum korang kata aku propa je lebih dengan tajuk tu... ni ha, gambar dua orang mak buyungs di rumah itu. Err... Mama yang berbaju biru itu tidak buyung ye.Kekekeke

Happening sungguh sebab dua-dua orang due dekat-dekat.



 Lil Adam yang mula-mulanya cranky sebab baru terjaga dari tido...

 
akhirnya riang gembira main games kat henpon ditemani kakak santek, Raidoo.





 Haaa... Raidoo pao duit raya Adam ekk? :P

 Siap main piano lagi. Ewahh..macam reti-reti je anak bujang aku tu.


 Macam-macam kitorang borak, especially tentang Jiji & Laili la. Maklum la dah nak bersalin tak lama lagi. Aku pun perturun la segala ilmu yang aku ada tentang persiapan, cara nak push (nasib baik tak buka kelas praktikal tang tu jugak), berpantang, menyusu, etc.

 



 
Isabelle: Apa kau raba-raba akak ni, Jiji?
Jiji: Alaaa... raba sikit je. Fify tak nampak, xpe.
Raidoo: Kakak korek hidung kau dengan jari ni, nak tak?
Lil Adam: Ada aku kesahhh?


Lil Adam snapping Along Aced's picture. Mesti dia ingat M.Nasir tu.


Aku ni bajet panggil Along tu 'Along' sebab nak perasan muda, sekali dia & Laili panggil aku 'Kak Is' da... Punah harapan T-T



Ayah pulak siap pikul Lil Adib, siap bawak ke bilik kat atas. Ambik feel la tu, buat asah bakat siap-siap sebelum dua orang cucu sendiri keluar. Hehehe.
Adib apa lagi? Syok la dia...



Yours truly and the two sisters. Kira aku kakak paling sulung ler ni.
Sulung ok, bukan paling tua ye. Hehehe

Haishhh..jangan la aku kena tempias buyung-buyung ni. Lil Adib kecik lagi, Bahaya nih


Sebelum balik, mesti amik gambar dengan family angkat dulu.
To be frank, aku rasa saaaaaangat bahagia berjumpa dengan diorang.



Eh sebelum masuk keta, mesti kena amik gambar dengan budak demok.
Tu dia bajet pakai baju gelap tu memberi ilusi langsing ler tu. Muehehehe. 
Takpe, Jiji. Nanti lepas bersalin, hang kurus la balik... kurus drp akak. Hehehe


To Jiji and family (weii, it's my family jugak kan sekarang, kan?kan?),
Thank u very much for having us. I feel so contented.

Nuffnang ads

My Heartbeat